2017. július 6., csütörtök

Frankfurt - Geocaching Áronnal



Második frankfurti látogatásunk során a rengeteg előreszabott program ellenére legalább annyi idő adatott meg nekünk, hogy hármasban (Melindával és Áronnal) elmehettünk kirándulni / geoládázni. Legközelebbi attrakció számunkra a  Maunzenweiher nevű tó volt, bár így is gyalogoltunk legalább 10 kilométert.




Áron fiunk idén volt először velünk Frankfurtban. Ő is nagyon szeretett volna minden lehetőséget kihasználni amikor nem kell vendéglátóink házában feszengeni, így sikerült az első közös geoládázásunkra rávenni... Frankfurt am Main Hessen tartomány legnagyobb és  Németország ötödik legnagyobb városa. Több mint 700 ezer lakosa van, de a város vonzáskörzete 2,5 milliós.





Frankfurt, az egykori német császári koronázóváros ma már nemcsak Németország, de Európa egyik legfontosabb pénzügyi, közlekedési, kereskedelmi és kulturális központja. Itt székel az Európai Központi Bank, valamint itt található Európa egyik legnagyobb tőzsdéje, a Frankfurti Értékpapírtőzsde és a világ legnagyobb határidőstőzsdéje, az EUREX. Szerencsére egyelőre  a felhőkarcolók mellett ilyen helyek is megmaradtak a tőzsdevárosban, mint Stadwald, Frankfurt  legnagyobb erdeje.






Nincsenek megjegyzések: