2011. április 9., szombat

Ekésekkel a Hideg-völgyben




Kevesen tudják, hogy a kolozsvári Erdélyi Kárpát Egyesületnek van egy "sunyizó" alosztálya is. Büszkék erre és saját maguk nevezték el 10-15 fős csoportjukat sunyisoknak. Mindannyian törzskönyvezett EKE-tagok, néhány évvel ezelőtt mind aktív, komoly kirándulók voltak, akik most már úgy érzik, hogy a meghirdetett túrák esetleg megterhelőek lehetnek számukra, ezért szerveznek maguknak egyszerűbb, lightsosabb túrákat.






Ennek a sunyizó csoportak alapító- és oszlopos tagja például édesapám, H. Béla és neje, Márta néni. Évtizedek óta kirándulnak az Ekével, de újabban kezdtek rájönni, hogy az erőltetett menetelés már nem nekik való. Ezért egynéhány éve Icával és Matyival, Anikóval és Annával, Ilonkával és Évával, és még néhány társukkal (akiktől bocsánatot kérek, mert nem jutott eszembe a nevük) kirándulnak. Legfiatalabb is közülük hatvanon felül van, legidősebb nyolcvankettő... Szóval megengedhetik maguknak, hogy sunyizzanak :).





Szombaton velük kirándultam a Hideg-völgybe. M. valamilyen agytágító kurzuson kellett résztvegyen, az időjárásjelentések vasárnapra semmi jót nem ígértek, ezért úgy döntöttem, hogy a szombat délelőtti porszívózó-rendcsináló programot inkább elhalasztom, és elmegyek a sunyiekésekkel járni egyet. Jól tettem, a vasárnapi időjárás úgyis mindannyiunkat beszorított a házba...



Nincsenek megjegyzések: